Уводна конференција ГЕФ пројекта:
"Допринос одрживог газдовања шумама ниским емисијама и прилагодљивом развоју"

Дана 22. фебруара 2017. године одржана је у просторијама Клуба народних посланика Уводна конференција поводом завршетка припремних активности на пројекту „Допринос одрживог газдовања шумама ниској емисији и прилагодљивом развојуˮ, за чију припрему је средства одобрио Светски фонд за животну средину GEF (Global Environmental Facility) (GCP/SRB/003/GEF).

Овај пројекат је припремљен на иницијативу Републике Србије, уз ангажовање сопствених капацитета и стручну и техничку помоћ Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација ФАО, као и уз финансијску подршку GEF-a. Циљ конференције је обавештавање стручне и шире јавности о циљевима поменутог пројекта и активностима које ће се у оквиру њега реализовати.

Конференцију је отворио државни секретар у Министарству пољопривреде и заштите животне средине Жељко Радошевић, а затим су се обратили Владимир Рахмањин, помоћник генералног директора и регинални представник за Европу и Централну Азију Организације УН за пољопривреду и храну (UN FAO), Стана Божовић, државна секретарка у Министарству пољопривреде и заштите животне средине, Кијара Пили из ГЕФ јединице УН ФАО и в.д. директора Управе за шуме Саша Стаматовић. Презентације су одржали консултанти на пројекту.

Предлог пројекта ће најкасније до априла 2017. године бити достављен GEF-у ради усвајања, како би била доступна планирана средства за његову реализацију од 3.585.750,00 УСД.